Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
3. apríla 2024, 14:59
Čas čítania 0:35

Za falošným antikampaňovým webom Ivana Korčoka stojí bývalý Harabinov sponzor. Transparency International zverejnila detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Takáto antikampaň je v rozpore s pravidlami, ktoré nedovoľujú platené zapojenie tretích strán do propagácie kandidátov.

Bývalý sponzor Štefana Harabina a bratislavský podnikateľ Igor Cako priznal, že stojí za vytvorením falošného webu „ivankorcok2024.sk“, ktorý v predvolebnej kampani očierňoval a útočil na Ivana Korčoka. Do propagácie tohto falošného antikampaňového webu vložil Cako za posledné dni okolo 4 900 eur, upozorňuje Transparency International Slovensko. 

Podnikateľ platil reklamu cez svoju firmu Erste Consulting. Tá poslala v prezidentských voľbách 2019 kandidátovi Štefanovi Harabinovi dar vo výške 12 460 eur. Firma web propaguje aj na sociálnej sieti Facebook. Za posledné dni sa kvôli propagácii mohol web zobraziť státisícom používateľov sociálnej siete.

Tento druh antikampane je v rozpore s pravidlami, ktoré nedovoľujú platené zapojenie tretích strán do propagácie kandidátov. Cako v telefonickom rozhovore s Transparency International Slovensko nevedel odpovedať na otázku, prečo porušuje zákon. 

Webová stránka je odstránená a zatiaľ nie je známe, na základe čoho ju niekto odstránil. Facebook dnes zobrazil informáciu, že stránku zmazali pre porušovanie pravidiel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia