Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
3. apríla 2024, 20:47
Čas čítania 0:46

Výdavky prezidentských kandidátov mohli prekročiť limit o desaťtisíce eur, upozorňuje Transparency International

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Krištáľovo čisté financovanie kampane nemá Korčok ani Pellegrini.

Transparency International Slovensko informuje, že Ivan Korčok aj Peter Pellegrini mohli prekročiť limit na výdavky v kampani, ktorý je stanovený na pol milióna eur. V prípade Ivana Korčoka odhadujú prekročenie finančného limitu o tisíce eur, v prípade Petra Pellegriniho však môže ísť o desaťtisíce eur. Transparency vyzýva štátnu volebnú komisiu a ministerstvo vnútra, aby sa na kampaň obidvoch kandidátov pozreli bližšie.

Do konca predvolebnej prezidentskej kampane zostáva už len niekoľko hodín a na účtoch oboch kandidátov chýbajú faktúry. U Korčoka ide už len o posledné platby. Čo sa týka Pellegriniho, verejnosť na jeho transparentnom účte nevidí väčšinu kampaňových výdavkov. Celkovú výšku jeho kampane tak možno iba odhadovať. Transparency predpokladá, že oficiálne skončia obidvaja tesne pod hranicou pol milióna eur.

Pellegrini a nepovolená podpora tretích strán 

Prelomiť finančný limit okrem iného pomohli Pellegrinimu aj viaceré tretie strany, a to aj napriek tomu, že ide o porušovanie pravidiel. Mesačník Extra Plus vydával inzertné vydania v jeho prospech. Transparency odhaduje náklady na tlač a distribúciu na 90-tisíc eur.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

„V poriadku nebolo ani zneužitie eurokampaní politickými stranami na propagáciu prezidentských kandidátov. Najväčšiu podporu takto poskytla strana Smer Petrovi Pellegrinimu v rámci série podujatí k MDŽ,“ uvádza Transparency. 

Domov
Zdieľať
Diskusia