Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
4. apríla 2024, 20:11
Čas čítania 0:38

Polícia odmietla Šimkovičovej trestné oznámenie na údajne sfalšovanú petíciu. Nevideli dôvod na začatie stíhania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Petíciu podpísalo takmer 190-tisíc ľudí.

Polícia Slovenskej republiky odmietla trestné oznámenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej na online petíciu, ktorú podpísalo takmer 190-tisíc ľudí. V oznámení nevidela dôvod na začatie trestného stíhania, informujú Aktuality.sk.

Koncom januára podal generálny tajomník služobného úradu ministerstva Lukáš Machala trestné oznámenie pre podozrenie z „poškodzovania cudzích práv, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, neoprávneného prístupu do počítačového systému, manipulácie s hlasovaním, marenia alebo zo sťažovania plnenia dôležitej úlohy štátneho orgánu“. Podľa rezortu boli podpisy v petícii sfalšované.

„Čísla a podpisy v petícii nereprezentujú vo všetkých prípadoch skutočne overené fyzické osoby. Čísla hlasujúcich kontinuálne narastajú lineárnym spôsobom, aj počas nočných hodín. Počet neidentifikovaných hlasujúcich a duplicitných adries hlasujúcich je rádovo v tisícoch,“ uviedlo ministerstvo.

Autori petície sa nestotožňovali s jej štýlom vedenia rezortu. Šimkovičová podľa nich šírila diskriminačné a zavádzajúce informácie, nemala záujem o odbornú diskusiu, čo je v rozpore so stratégiou kultúry. 

Opozícia zvolala schôdzu na jej odvolanie z postu. Hlasovanie preložili vzhľadom na to, že sa ministerka v čase konania nachádzala v Abú Zabí.

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová.
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia