Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
6. apríla 2024, 6:41
Čas čítania 0:28

Sociálna poisťovňa začala s vyplácaním príspevku za prácu. Ktorí Slováci majú na toto prilepšenie nárok?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na to, aby daný človek dostal príspevok, musí splniť aj niekoľko požiadaviek.

Sociálna poisťovňa začala vyplácať príspevok za prácu v obecnej polícii spolu s doplatkom od dátumu nároku na príspevok. Aktuálne je posúdených 95 % prijatých žiadostí. O správe informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.


„Sociálna poisťovňa začala od 1. januára na základe novely zákona o obecnej polícii rozhodovať o príspevku za prácu v obecnej polícii. V súvislosti s rozhodovacím procesom začala Sociálna poisťovňa v týchto dňoch vyplácať žiadateľom priznaný príspevok,“ uviedol Kontúr.


Žiadatelia majú nárok na príspevok, pokiaľ majú najmenej 56 rokov a v čase podania žiadosti už nie sú príslušníkmi obecnej polície. Tento pracovný pomer taktiež musel trvať najmenej 25 rokov.


Príspevok za prácu v obecnej polícii je pravidelnou peňažnou dávkou vyplácanou Sociálnou poisťovňou bývalým príslušníkom obecnej polície ktorejkoľvek obce na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia