Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
5. apríla 2024, 20:43
Čas čítania 0:29

Rezort práce pripravuje novinku, ktorá môže pomôcť všetkým rodinám s deťmi. Ako bude fungovať „rodinná karta“?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Konkrétne detaily nového sociálneho opatrenia rezort práce ešte musí prerokovať s odborníkmi.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš predstavil na dnešnom tlačovom brífingu takzvanú rodinnú kartu. Nové sociálne opatrenie predstavuje balík pomoci pre všetky rodiny s deťmi. Rodinná karta bude podľa slov Tomáša ponúkať zľavy na tovary súvisiace so starostlivosťou o deti alebo služby, ktoré rodina potrebuje.

„Karta bude slúžiť tak, že keď ju použijete, dostanete zľavu napríklad na školskú pomôcku, v prípade malých detí na plienky alebo detskú výživu,“ vysvetlil Tomáš. Takisto uviedol, že rezort začal k tomuto sociálnemu opatreniu organizovať okrúhle odborné stoly.

Ku konkrétnym detailom či financovaniu tohto opatrenia sa zatiaľ minister Tomáš nechcel vyjadrovať. „Akonáhle budeme mať finálnu verziu rodinnej karty a budeme mať vydiskutované jej financovanie s ministerstvom financií, tak ju radi predstavíme,“ odkázal minister financií novinárom na tlačovom brífingu.

Domov
Zdieľať
Diskusia