Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. apríla 2024, 22:22
Čas čítania 0:30

Volebné miestnosti sú uzavreté. Poznáme prvé neoficiálne výsledky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na celom Slovensku sa o 22.05 h uzatvorili volebné miestnosti.

Volebné moratórium sa skončilo. V blízkych chvíľach sa začnú zverejňovať priebežné neoficiálne výsledky druhého kola prezidentských volieb. Sčítava ich Štatistický úrad (ŠÚ) SR.


Definitívne výsledky budú známe až po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Oznámiť by ich mala v nedeľu 7. apríla.


Slováci si novú hlavu štátu volili v sobotu od 7.00 h. V prvom kole sa o priazeň voličov uchádzalo deväť kandidátov. Do druhého postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini.

Aktuálne je sčítaných 30,41 % hlasov. Vedie Peter Pellegrini s podielom 62,33 % a získal zatiaľ 235 362. Druhý je zatiaľ Ivan Korčok s podielom 37,66 %. Hlas mu zatiaľ dalo 142 234 voličov.

Počas celého dňa sledujeme priebeh prezidentských volieb naživo. Prečítaj si o všetkých dôležitých momentoch z volebných miestností, štatistiky a výsledky na jednom mieste.
volebná centrála Ivana Korčoka
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia