Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. apríla 2024 o 8:18
Čas čítania 0:40

Slovenské firmy majú veľké problémy. Hovoria o šetrení, jedna z nich predáva svoje pobočky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské firmy plánujú začať šetriť a chrániť tak svoje financie.

Slovenský výrobca nábytku Decodom má finančné problémy. Pre obrovské dlhy musí predať časť svojho majetku. Denník SME upozornil, že nábytkárska spoločnosť sa v minulom roku objavila v rebríčku Finstat medzi firmami, ktoré sa najviac zadlžovali.

Firma neplánuje výrobu ukončiť a vedenie preto rozhodlo o niekoľkých krokoch, ktorými chce finančnú situáciu zachrániť. „Súčasťou opatrení je dohoda so Sociálnou poisťovňou o splátkovom kalendári a ponuka odpredaja nehnuteľností v Topoľčanoch a v Košiciach. Zo získaných peňazí z predaja nehnuteľností spoločnosť plánuje aj investície do modernizácie výroby,“ povedal pre SME generálny riaditeľ spoločnosti Michael Hjemgard.

Okrem Decodomu hlási problémy aj najväčšie slovenské herné štúdio Pixel Federation. Firma bola v minulosti úspešná aj globálne a so svojimi mobilnými hrami prerazila v mnohých krajinách, informuje Denník N.

Počas pandémie sa spoločnosti darilo a v rokoch 2020 až 2021 mala zisky až 8 miliónov eur. V roku 2023 však zisk klesol na 990-tisíc eur. Spoločnosť chce preto vymeniť manažment a zúžiť svoje zameranie. Niektoré hry plánuje prestať vyvíjať a sústreďovať sa začne iba na transportné simulátory.

decodom
Zdroj: Decodom
Domov
Zdieľať
Diskusia