Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. apríla 2024, 20:14
Čas čítania 0:57

„Slovensko sa fakticky mení na Maďarsko 2.0,“ komentuje ruský opozičný politik výhru Pellegriniho

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meníme sa vraj na nášho južného suseda.

V exile pôsobiaci ruský opozičný politik a ekonóm Vladimir Milov si myslí, že víťazstvom Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách sa „Slovensko fakticky mení na Maďarsko 2.0“. Uviedol to na kanáli Popular Politics, ktorý vedú spolupracovníci Alexeja Navaľného.

Milov konštatoval, že výsledok prezidentských volieb v SR je zlou správou pre Ukrajinu, Západ, ako i pre prodemokraticky zmýšľajúcich Rusov žijúcich v exile, ku ktorým premiér „Fico a Pellegrini nemajú pozitívny vzťah“.


Ruský opozičný politik sa obáva, že Slovensko bude problémovou krajinou nadlho. Očakáva totiž, že slovenský premiér bude pokračovať v krokoch, ktorých cieľom je upevniť si moc.

9. apríla 2024, 11:18 Čas čítania 1:10 Psychológ zareagoval na tvrdé slová Roberta Fica. Jeho vulgárny slovník prispieva k stigmatizácii duševných ťažkostí, vyhlásil Psychológ zareagoval na tvrdé slová Roberta Fica. Jeho vulgárny slovník prispieva k stigmatizácii duševných ťažkostí, vyhlásil

Milov, ktorý politiku v SR podľa vlastných slov sleduje a bol aj na vlaňajšej konferencii Globsec, vyjadril obavy, že ďalšie voľby „už nebudú čestné a médiá budú neslobodné“. Tvrdí, že zvolenie Pellegriniho za prezidenta umožní Ficovi uskutočniť „soft verziu mocenského prevratu, ako sme to už viackrát videli v Rusku“.

Ruský politik uviedol, že zatiaľ nezaznamenal, že by slovenská opozícia mala scenár, ako tejto novej situácii čeliť. „Tieto porážky ich demoralizovali,“ sumarizoval.

Sily sú vyrovnané

Milov však upozornil, že „sily sú rozložené približne pol na pol“, čo preukázal aj výsledok, ktorý vo voľbách získal Pellegriniho súper Ivan Korčok. Argumentoval, že veľká časť slovenskej spoločnosti si neželá orientáciu na Rusko, maďarského premiéra Viktora Orbána a ruského prezidenta Vladimira Putina.

V kontexte EÚ najnovší vývoj v SR podľa Milova znamená, že namiesto jedného Orbána, na ktorého v EÚ existovali páky, sa teraz môže objaviť ďalšia krajina blokujúca „rôzne zdravé iniciatívy“.

7. apríla 2024, 1:53 Čas čítania 1:10 KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini?
Domov
Zdieľať
Diskusia