Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
10. apríla 2024, 11:56
Čas čítania 0:27

FOTO: Neznámy človek zdemoloval v Košiciach pietnu tabuľu venovanú Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pietna tabuľa bola symbolickým náhrobkom zavraždenej dvojice.

Neznámy páchateľ zničil v Košiciach pietnu tabuľu, ktorú v meste osadili na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, upozornilo Sebavedomé Slovensko na svojich sociálnych sieťach. 

Išlo o symbolický náhrobok zavraždenej dvojice. Obsahoval QR kód, ktorý po naskenovaní ľuďom odhalil životopisné údaje o Jánovi aj Martine. Okrem týchto údajov si mohli ľudia prečítať aj politicko-sociálny kontext tragédie. Po naskenovaní sa ľudia dozvedeli, kto bol v čase vraždy premiérom, ministrom vnútra, policajným prezidentom a podobne. 

„Prosím, postavme sa proti nenávisti, naplňme cez naše životy a činy Slovensko pochopením a toleranciou a nedopusťme, aby sa jed vysielaný z najvyšších pozícií moci dostal do ďalších duší a sŕdc občanov našej vlasti,“ uvádza platforma Sebavedomé Slovensko. 

Späť
Zdieľať
Diskusia