Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. apríla 2024, 11:14
Čas čítania 0:27

Filip Kuffa bude vysvetľovať let vrtuľníkom ponad Malú Fatru. Opozícia upozornila na papalášizmus

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia žiada mimoriadny výbor pre let vrtuľníkom Filipa Kuffu.

Štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa by mal vysvetľovať okolnosti letu vrtuľníkom ponad územia Malej Fatry na mimoriadnom Výbore Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Zasadnutie výboru iniciovali opoziční poslanci. Žiadajú vyvodenie politickej zodpovednosti. Informovali o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

12. apríla 2024, 7:13 Čas čítania 0:54 Jasmina Alagič telefonovala s firmou Rauch krátko po zrušení spolupráce. Zverejnila detaily, na konci videa si pripila džúsom Jasmina Alagič telefonovala s firmou Rauch krátko po zrušení spolupráce. Zverejnila detaily, na konci videa si pripila džúsom

Let vrtuľníkom bol podľa opozície nelegálny. Podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová (PS) uviedla, že helikoptéra letela bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa priamo ohrozili napríklad hniezdiace vzácne vtáky. Dodala, že incident naplno odhalil aroganciu moci a papalášizmus tejto vlády.

Opozícia pripomenula, že do tejto oblasti sa bežný človek počas jarnej uzávery nedostane ani po turistickej trase. Kuffovu reakciu po zverejnení kauzy označila za plnú zavádzania, útokov a vyhrážania sa.

kuffa
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia