Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
13. apríla 2024, 12:38
Čas čítania 0:48

Nákupné centrum v Košiciach zatvára prevádzky pre nedostatok zákazníkov. Odchádza McDonald’s aj predajňa obuvi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa prevádzok je na vine rekonštrukcia Slaneckej cesty.

Nákupná zóna na sídlisku Nad jazerom v Košiciach má problém s nedostatkom zákazníkov. Podľa prevádzok sú na vine dopravné obmedzenia, ktoré súvisia s rekonštrukciou Slaneckej cesty, informuje Korzár.

„Len čo začali s rozširovaním Slaneckej, zákazníci prestali chodiť. Stalo sa to zo dňa na deň. Jednoducho sa sem nevedeli dostať. Prísť sem autom je také komplikované, že všetci idú nakupovať radšej inde,“ povedala jedna zo zamestnankýň.

Rekonštrukcia cesty sa začala už pred dvomi rokmi. Na dopravné obmedzenia sa sťažujú aj samotné predavačky, ktoré majú problém dostať sa do práce. Zákazníci tam radšej prestali chodiť. „Kto sem bude chodiť, keď tu dva roky neviete odbočiť? Problémom sú kolóny na celej Slaneckej. Každý sa tomu miestu radšej vyhne,“ povedala obyvateľka sídliska.

Z nákupnej zóny už odchádza McDonald’s. Podľa denníka v lete skončí aj známa predajňa obuvi. Zatvoriť musí pre nedostatok zákazníkov. Ostatné prevádzky v zóne netušia, ako dlho sa im podarí vydržať.

Magistrát obvinenia odmieta

Podľa magistrátu sú obvinenia z nedostatku tržieb pre prerábku cesty absurdné. Spomínanú rekonštrukciu malo mesto v pláne urobiť ešte v minulom storočí. „Oba podnikateľské subjekty tak disponovali informáciami o tom, aká významná investícia do zlepšenia dopravnej infraštruktúry sa uskutoční v blízkosti ich prevádzok, ktoré sa tam rozhodli otvoriť,“ vyhlásil magistrát.

košice
Zdroj: Wikimedia Commons/RickRichards
Domov
Zdieľať
Diskusia