Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
19. apríla 2024, 12:54
Čas čítania 0:40

Čaká nás zimné víkendové počasie. Na toto sa musia Slováci pripraviť, bude aj snežiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obloha je od piatkového rána jasná, no postupne začne prichádzať oblačnosť.

Po mrazivej noci Slovensko čaká chladný piatok. Víkend bude takisto studený a na väčšine územia zamračený. Objavia sa snehové aj dažďové zrážky. Meteorológovia predpokladajú, že hranica sneženia sa bude posúvať stále nižšie, upozorňuje iMeteo
 

Piatok prinesie do našej oblasti výraznejšie zrážky a ochladenie pod vplyvom ďalšej tlakovej níže. Obloha bude zrána jasná. Postupne však bude od severozápadu prichádzať oblačnosť, ktorá na mnohé miesta prinesie prehánky alebo dážď, niekde dokonca sneženie od nadmorskej výšky 700 m n. m., neskôr 1 200 m n. m. Najvyššia denná teplota dosiahne 10 °C až 15 °C, na severe okolo 8 °C. 

Čaká nás sneženie? 

Výrazná vlna zrážok zasiahne aj naše územie a môže priniesť sneženie predovšetkým na sever krajiny. Na horách by mohlo v priebehu dnešného dňa napadnúť viac ako 15 cm snehu. Cez víkend meteorológovia očakávajú ešte výraznejšie snehové zrážky. Zatiaľ čo dnes očakávajú sneženie už od nadmorskej výšky 700 m n. m., v sobotu sa táto hranica posunie na 600 m n. m. a v nedeľu dokonca na 500 m n. n.

Späť
Zdieľať
Diskusia