Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
19. apríla 2024, 17:10
Čas čítania 0:53

Čo bude so Strečnom? Minister dopravy predstavil možné riešenia, katastrofálny stav môže zachrániť tunel Višňové

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dopravu pod Strečnom komplikujú padajúce skaly. Minister Ráž predstavil riešenie.

Štát chce zlepšiť situáciu pod Strečnom urýchleným doinštalovaním väčšieho množstva oceľových sietí, ktoré budú zachytávať skaly padajúce z brala na cestu.

Zároveň rokuje s dodávateľmi tunela Višňové, aby sa urýchlilo jeho odovzdanie do užívania. Uviedol to v piatok na brífingu minister dopravy SR Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) po skončení rokovania krízového štábu.


„K dnešnému dňu je hotový projekt na realizáciu opatrení, ktoré by mali zabrániť padaniu skál na tomto úseku. To sa týka komunikácie, ktorá je v správe Slovenskej správy ciest (SSC). Generálny riaditeľ SSC dostal úlohu, aby sa čím skôr realizovali opatrenia, ktoré zabránia pádu skál na cestu. Musia ich realizovať takým spôsobom, aby dopravné obmedzenia pri prácach boli minimalizované, teda aby dosah na priepustnosť komunikácie bol minimálny,“ priblížil Ráž.

padanie skál, strečno, cesta
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Štát chce urýchliť dokončenie tunela Višňové

Rezort dopravy podľa Ráža dal zároveň úlohu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), že je potrebné vstúpiť do rokovania s dodávateľmi tunela Višňové a skúsiť akcelerovať odovzdanie tunela do užívania v čo najkratšom možnom termíne.


„K dnešnému dňu je možné konštatovať, že prebehli tri rokovania s dodávateľmi tunela a žiaden z nich nepovedal, že sa to urýchliť nedá. Očakávame, že dôjde k dohode. Bude to, samozrejme, niečo stáť. Myslíme si však, že sumy, ktoré sú dnes ‚na stole‘, sú relatívne akceptovateľné. Nebudeme však o nich ešte hovoriť. Rokovania prebiehajú, určite výsledky na záver zverejníme,“ dodal minister dopravy.

Jozef Ráž, doprava, minister
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Späť
Zdieľať
Diskusia