Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
21. apríla 2024, 10:37
Čas čítania 0:30

Vláda zaviedla daň za odber vody. Slováci denne minú 80 litrov pitnej vody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spotreba je naozaj veľká.

Vláda Roberta Fica zaviedla daň z pridanej hodnoty (DPH) za odber vody. Tá sa bude týkať len vodárni. Koncoví odoberatelia nepocítia žiadnu zmenu, informuje RTVS.

„Prakticky sa to nedotkne koncových odberateľov, vodárne si DPH odpočítajú a domácnosti túto zmenu nepocítia,“ uviedol expert Radovan Potočár z voda-portal.sk. Ceny vody sa tak pre domácnosti nezmenia. 

20. apríla 2024, 10:44 Čas čítania 0:37 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky
21. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 8:03 Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie?
20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

Spotrebujeme veľké množstvo vody

Slováci denne minú 80 litrov pitnej vody. Najviac spotrebujú najmä na osobnú hygienu, a to 38 litrov denne. Na splachovanie minú približne 20 litrov vody a na pranie a upratovanie okolo 11 litrov vody denne. 

Množstvo Slovákov pristúpilo k riešeniu, že si dajú na pozemku vyvŕtať studňu. Tú využívajú najmä v lete pri zavlažovaní trávnika. Viacerí využívajú aj dažďovú vodu, ktorú zachytávajú do zásobníkov, prípadne do sudov.

studňa
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia