Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
21. apríla 2024, 18:42
Čas čítania 0:29

Slovákov čaká neobvykle horúce leto. Teploty budú v porovnaní s dlhodobým normálom nadpriemerné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Má ísť o jedno z najteplejších liet.

Podľa meteorológov bude tohtoročné leto mimoriadne horúce. S vysokými teplotami budeme „bojovať“ počas júna aj júla, no v auguste majú atakovať najvyššie priečky, informuje The Weather Channel

„Podľa výhľadov počasia, ktoré vydávajú veľké európske a americké centrá, bude aj tohtoročná teplota v júli a auguste nadpriemerná v porovnaní s dlhodobým normálom,“ potvrdila pre portál TN.cz meteorologička Dagmar Honsová.

Vzhľadom na klimatické zmeny má ísť o jednu z najteplejších letných sezón. „V posledných rokoch máme prázdninové mesiace spojené s vlnami horúčav, so suchom, ale aj silnými búrkami,“ dodala Honsová.

Na vysoké teploty bude vplývať aj prechod javu El Niño na La Niña. La Niña so sebou prinesie výdatné zrážky, uvádza Fox WeatherVedci predpokladajú, že mimoriadne teplý a suchý bude najmä južný koniec Európy.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia