Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. apríla 2024, 12:02
Čas čítania 0:29

Zásahový tím pátra po medveďovi. Spozorovali ho v Banskej Bystrici, primátor sa prihovoril obyvateľom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje lokalitu Uhlisko.

Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje lokalitu banskobystrickej mestskej časti Uhlisko, kde obyvatelia v nedeľu 21. apríla zaznamenali pohyb medveďa. Potvrdila to manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková. Mapu toho, kde všade na Slovensku spozorovali medveďa, si môžeš pozrieť tu

„Hlásenie sme zaregistrovali, polícia včera vykonala obhliadku lokality. Zásahový tím ju plánuje dnes a v nasledujúcich dňoch monitorovať. Turistov, ako aj návštevníkov vyzývame na zvýšenú opatrnosť, najmä za zníženej viditeľnosti,“ konštatovala Bocková.

O pohybe medveďa informoval v nedeľu na sociálnej sieti primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a ľudí vyzval na ostražitosť. „Obyvatelia mestskej časti Uhlisko zaznamenali v lokalite pod mostíkmi pohyb medveďa. Okamžite bol aktivovaný Zásahový tím pre medveďa hnedého. Dávajte si pozor. Počas prechádzok buďte, prosím, opatrní a obozretní,“ upozornil Nosko.

Domov
Zdieľať
Diskusia