Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. apríla 2024, 7:33
Čas čítania 0:28

Len pár kilometrov od centra Nitry spozorovali medveďa. Ide o raritný úkaz, šelmu tam nikdy doposiaľ nevideli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poľovník medveďa videl iba pár kilometrov od mesta.

Poľovník spozoroval asi 80-kilogramového medveďa neďaleko Nitry. Podľa predsedu poľovného združenia Čakajovce Mareka Szalaia ide o raritu. Tvrdí, že podľa historických zápisov tam medveďa nikdy nenašli, informujú Noviny.sk.

20. apríla 2024, 10:44 Čas čítania 0:37 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky

Poľovník uvidel medveďa na poli pri nitrianskej mestskej časti Dražovce a pri obci Čakajovce. „Najskôr som si myslel, že to je diviak, ale keď prišiel bližšie, všimol som si, že to je medveď. Bol som prekvapený,“ povedal poľovník.

Szalai tvrdí, že lokalita, v ktorej medveďa videli, je plná turistov, a vyzýva preto ľudí na opatrnosť. „Treba byť opatrní a používať hlavne chodníky, neschádzať z nich dole. Keď sú vysoké repky, medveď sa tam môže skrývať a môže dôjsť k stretu,“ povedal. Prehľad toho, kde tento rok spozorovali medveďa, si môžeš pozrieť tu

23. júna 2022, 18:07 Čas čítania 1:12 PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť? PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť?
Domov
Zdieľať
Diskusia