Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
30. apríla 2024, 11:21
Čas čítania 0:42

Munícia pre Ukrajinu vyzýva Fica na zdvojnásobenie vyzbieranej sumy. Tá už prekročila hranicu 4 miliónov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Organizátori zbierky chcú od Roberta Fica aj odpovede na 2 kľúčové otázky.

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala premiéra Fica, aby zdvojnásobil sumu, ktorú doteraz vyzbierali. Zároveň ho predstavitelia zbierky vyzvali, aby jasne vyjadril svoj postoj k českej iniciatíve.

Premiér Robert Fico sa nedávno rozhovore pre Joj 24 vyjadril k danej finančnej zbierke, ktorú Slováci začali masívne podporovať. Označil ju ako „prd do Stromovky“, čo je české prirovnanie, a dodal, že vyzbierané peniaze konečnú situáciu nezmenia.

Chcú odpovede na 2 kľúčové otázky 

Munícia pre Ukrajinu tvrdí, že zbierka nejde ani proti záujmom slovenskej vlády. „Vláda Roberta Fica totiž dodávky zbraní a munície na Ukrajine schvaľuje, keď ich tam dodáva na komerčnom základe,“ tvrdí neziskovka Mier Ukrajine. 

Organizátori zbierky chcú od Roberta Fica odpovede na 2 otázky: 

  1. Má Ukrajinu právo brániť sa?
  2. Je súčasná slovenská vláda spojencom Ukrajiny?

Munícia pre Ukrajinu za 15 dní zbierky vyzbierala 4 048 674 eur. Hlavným cieľom iniciátorov je v symbolickej rovine pripojiť Slovensko k českej iniciatíve, ktorá podobnú zbierku iniciovala, no na medzištátnej úrovni. Do tejto iniciatívy sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín, ale slovenská vláda na čele s Robertom Ficom pomoc odmieta.

Domov
Zdieľať
Diskusia