Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. mája 2024, 9:49
Čas čítania 0:36

V polícii nastanú veľké zmeny, v rámci reorganizácie vznikne nová pozícia. Chcú vraj riešiť extrémne preťaženie útvarov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po reorganizácii by sa mala zlepšiť pripravenosť služieb na adekvátnu promptnú reakciu.

V Policajnom zbore sa začína reorganizácia. V rámci nej vznikne nová pozícia viceprezidenta pre vnútorný poriadok a bezpečnosť. Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta.

polícia, šutaj-eštok
Zdroj: TASR/Michal Svítok


Rozdelením úloh medzi dvoch viceprezidentov sa podľa polície výrazne zvýši efektivita práce a akcieschopnosť.


„Nemenej dôležitou agendou bude aj priebežné vyhodnocovanie aktuálneho vývoja v oblasti legálnej a nelegálnej migrácie, s ňou spojených rizík a iniciovanie vhodných komplexných opatrení. Prioritou aj naďalej zostáva zabezpečenie bezpečnosti obyvateľov, ochrana života, zdravia a majetku občanov,“ dodal Slivka.

Útvary budú posilnené o ďalších policajtov

Plánované zmeny v polícii sú podľa hovorcu zamerané aj na posilnenie útvarov, ktoré v súčasnosti bojujú s nedostatočným obsadením miest.


Personálne stavy týchto útvarov by chceli efektívnejšie využiť. Prezidiálne útvary sa majú venovať len najzávažnejšej trestnej činnosti, kriminalite s medzinárodným presahom a tak ako doposiaľ prípadom, kde je dôvod uplatnenia ich výberovej príslušnosti.


Polícia deklaruje, že k reorganizácii pristupuje veľmi citlivo aj s ohľadom na finančné prostriedky poskytnuté z plánu obnovy.

Ľubomír Solák.
Ľubomír Solák. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia