Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2024, 14:37
Čas čítania 0:30

Desaťtisíce seniorov dostanú vyšší dôchodok. Sociálna poisťovňa sľubuje aj doplatok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok ľuďom na predčasnom dôchodku.

Do konca mája 2024 dostanú ľudia na predčasnom dôchodku oznámenie od Sociálnej poisťovne o úprave výšky dôchodku. Týka sa to poberateľov dôchodku, ktorí odpracovali 40 rokov a vznikol im nárok na predčasný dôchodok pred 1. januárom 2023. V pondelok o tom informovala Sociálna poisťovňa.

Na Slovensku je v súčasnosti 47-tisíc poberateľov predčasného starobného dôchodku. Podľa sociálnej poisťovne sa týmto poberateľom v prípade, ak splnili podmienku 40 odpracovaných rokov, zníži takzvaná pokuta za každých 30 dní skoršieho odchodu do dôchodku z 0,5 % na 0,3 %. Suma súčasného dôchodku sa tak môže zvýšiť.

5. mája 2024, 14:30 Čas čítania 4:59 Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR) Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR)
5. mája 2024, 9:30 Čas čítania 7:41 V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž) V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž)
4. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:47 Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca

Penzistom na predčasnom dôchodku vyplatí poisťovňa i doplatok rozdielu od 1. januára 2023 až do mája 2024. Od mája tohto roka dostanú ľudia každý mesiac dôchodok vo zvýšenej sume. Poberatelia oň nemusia žiadať.

peniaze, dôchodky
Zdroj: TASR/Milan Kapusta, František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia