Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2024 o 14:37
Čas čítania 0:30

Desaťtisíce seniorov dostanú vyšší dôchodok. Sociálna poisťovňa sľubuje aj doplatok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok ľuďom na predčasnom dôchodku.

Do konca mája 2024 dostanú ľudia na predčasnom dôchodku oznámenie od Sociálnej poisťovne o úprave výšky dôchodku. Týka sa to poberateľov dôchodku, ktorí odpracovali 40 rokov a vznikol im nárok na predčasný dôchodok pred 1. januárom 2023. V pondelok o tom informovala Sociálna poisťovňa.

Na Slovensku je v súčasnosti 47-tisíc poberateľov predčasného starobného dôchodku. Podľa sociálnej poisťovne sa týmto poberateľom v prípade, ak splnili podmienku 40 odpracovaných rokov, zníži takzvaná pokuta za každých 30 dní skoršieho odchodu do dôchodku z 0,5 % na 0,3 %. Suma súčasného dôchodku sa tak môže zvýšiť.

5. mája 2024 o 14:30 Čas čítania 4:59 Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR) Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR)
5. mája 2024 o 9:30 Čas čítania 7:41 V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž) V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž)
4. mája 2024 o 12:30 Čas čítania 3:47 Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca

Penzistom na predčasnom dôchodku vyplatí poisťovňa i doplatok rozdielu od 1. januára 2023 až do mája 2024. Od mája tohto roka dostanú ľudia každý mesiac dôchodok vo zvýšenej sume. Poberatelia oň nemusia žiadať.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Milan Kapusta, František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia