Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2024, 11:20
Čas čítania 0:41

Kajúcnik Suchoba dostal pokutu 90-tisíc eur. Zaplatiť musí za kauzu Očistec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podnikateľ Michal Suchoba dostal za podplácanie peňažný trest.

Podnikateľ Michal Suchoba dostal za podplácanie peňažný trest vo výške 90-tisíc eur. V prípade, ak ho nezaplatí, dostane náhradný šesťmesačný trest väzenia. Ide o skutok súvisiaci s kauzou Očistec. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a Suchobom schválil v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

K odovzdaniu úplatku 70-tisíc eur Ľudovítovi Makóovi vraj prišlo v lete 2018. Peňažné prostriedky vraj vyplatil v súvislosti s prípadom zaistených registračných pokladníc spoločnosti Medusa Group. Dohodu medzi prokurátorom a Suchobom uzatvorili v marci 2024.

Na verejnom zasadnutí bol medzi verejnosťou prítomný aj Michal Mandzák, obhajca Jozefa Brhela, obžalovaného v kauze Mýtnik. V súvislosti s dohodou medzi prokurátorom a Suchobom hovoril o poskytnutí nezákonného benefitu. Na Generálnej prokuratúre SR podal v tejto súvislosti trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

„Som toho názoru, že všetko prebehlo v zmysle zákona, dohoda bola schválená,“ povedal prokurátor Generálnej prokuratúry SR Michal Šúrek. Súčasťou finálnej dohody bolo zmiernenie právnej kvalifikácie a zníženie peňažného trestu. „My musíme vychádzať zo zákona a zo situácie, ktorá je pre obvineného, teraz už odsúdeného, najpriaznivejšia,“ podotkol.

suchoba
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Späť
Zdieľať
Diskusia