Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. mája 2024, 14:40
Čas čítania 0:25

Ruská tajná služba údajne plánovala atentát na Zelenského. Ukrajinská kontrarozviedka ich odhalila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinská tajná služba odhalila agentov, ktorí chystali atentát na Zelenského.

Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) odhalila sieť agentov ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Tí údajne pripravovali atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie SBU uviedla, že v rámci vyšetrovania zadržali dvoch plukovníkov ukrajinskej Správy štátnej bezpečnosti (UDO), ktorí spolupracovali s Ruskom.

SBU  zverejnila v utorok na platforme Telegram status. Informovala v ňom, že ukrajinská kontrarozviedka a vyšetrovatelia SBU narušili plány FSB na elimináciu prezidenta Ukrajiny a ďalších predstaviteľov najvyššieho vojenského a politického vedenia štátu.

Malo sa tak stať za pomoci siete agentov, ktorá pracovala pod dohľadom FSB v Moskve. Táto sieť zahŕňala aj dvoch plukovníkov UDO, ktorí odovzdávali tajné informácie do Ruskej federácie.

zelenskyj
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia