Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. mája 2024 o 17:30
Čas čítania 0:47

Kremeľ reaguje na Macrona: Ak sa chcú západné krajiny biť na bojisku za Ukrajinu, Rusko je na to pripravené

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kremeľ minulý týždeň uviedol, že vyslanie vojakov NATO na Ukrajinu by bolo mimoriadne nebezpečné.

Rusko zintenzívnilo svoje varovania o nebezpečenstve vzniku priameho konfliktu s NATO po vyjadreniach francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Ten nevylúčil možnosť pomoci Ukrajine v podobe vojenskej prítomnosti. 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že ak sa chcú západné krajiny biť na bojisku za Ukrajinu, Rusko je na to pripravené. „Je to ich právo, ak to chcú na bojisku, bude to na bojisku,“ citovala Lavrova ruská agentúra RIA Novosti.

Putin spomenul tretiu svetovú vojnu 

Kremeľ minulý týždeň uviedol, že vyslanie vojakov NATO na Ukrajinu by bolo mimoriadne nebezpečné a podľa ruského prezidenta Vladimira Putina by to mohlo viesť k tretej svetovej vojne.


Skúsený diplomat Lavrov je vo funkcii ministra zahraničných vecí už dve desaťročia. Najnovšie vyjadrenie predniesol na parlamentom pohovore o opätovnom vymenovaní do funkcie v novej vláde. Jej vznik vyplýva z ústavy, pretože Putin sa začiatkom mája po voľbách stal prezidentom na nové šesťročné funkčné obdobie.


Lavrov počas pohovoru tiež uviedol, že júnové mierové rokovania o konflikte na Ukrajine vo Švajčiarsku sú akýmsi ultimátom pre Moskvu. Situáciu prirovnal k potrestaniu žiaka, o ktorom učitelia rozhodujú bez jeho účasti a následne mu len oznámia trest. „S nikým sa takto nemôžete rozprávať, obzvlášť nie s nami,“ vyhlásil šéf ruskej diplomacie.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia