Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
18. mája 2024 o 8:29
Čas čítania 0:28

Ceny mnohých potravín výrazne klesli. Za jednu obľúbenú kuchynskú prísadu si však poriadne priplatíš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny čerstvých potravín idú dole.

Ceny mnohých potravín začali v roku 2024 klesať. Podľa ekonómov z Národnej banky Slovenska bude tento trend aj naďalej pokračovať. Oproti minulému roku sú lacnejšie najmä čerstvé potraviny, informuje RTVS.

O minimálne 10 % klesli ceny vajíčok, zeleniny, múky či mliečnych výrobkov. „Už vo februári sme hovorili o tomto pozitívnom trende, pretože už tam sme sa začínali dostávať s niektorými kategóriami do deflácie, teda boli medziročne lacnejšie. Je predpoklad, že tento pozitívny trend bude pokračovať,“ povedal Martin Krajčovič zo Slovenskej aliancie moderného obchodu.

Olivový olej je drahý

Cena olivového oleja však neklesá. Napriek tomu, že ceny ostatných rastlinných olejov išli výrazne dole, olivový olej je drahší o takmer polovicu. Zdražel však v celej Európe. Na vine je slabá úroda v Španielsku. 

pečivo, potraviny
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia