Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
20. mája 2024 o 18:49
Čas čítania 0:28

Slovensko zasiahli najintenzívnejšie búrky tohto roku. Vytvorili aj vzduchový vír

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dnešné búrky boli zatiaľ najintenzívnejšie.

Obyvatelia Kolárova boli dnes svedkami takzvanej tromby. Je to vír, ktorý začal klesať z búrkového oblaku nižšie. Ak by sa dotkol zeme, mohlo pri Kolárove vzniknúť tornádo, informuje iMeteo

Západné Slovensko dnes zažilo silné búrky, ktoré vyprodukovali aj spomenutú trombu pri Kolárove. Meteorológovia vysvetľujú, že v Podunajskej nížine je stále dusno a táto vlhká vzduchová hmota so sebou nesie potenciál vzniku silných búrok.

Tromba pri Kolárove.
Tromba pri Kolárove. Zdroj: iMeteo

Dnešné búrky boli tohto roku zatiaľ najsilnejšie. Na východe boli zaliate cesty a v niektorých častiach Slovenska padali aj krúpy. Pred sebou máme aj ďalšie dni, ktoré prinesú lejaky, hromy i blesky. Aktuálne prichádzajú búrky na Slovensko hlavne z Maďarska a na našom území postupne zanikajú. SHMÚ vydalo výstrahy 1. stupňa, ktoré budú platiť do 20.00 h. 

počasie burky vystraha
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia