Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. mája 2024 o 20:42
Čas čítania 0:47

Biedronka musí odškodniť zákazníkov, ktorí nakúpili počas špeciálnej akcie. Ponuku využilo takmer 36-tisíc Slovákov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ako odškodné dostanú zákazníci poukážku v hodnote 150 zlotých (35 eur).

Poľská Biedronka musí odškodniť zákazníkov, ktorí nakúpili tovar v rámci akcie „Čaro zliav“. Výhodnú akciu využilo takmer 36-tisíc Slovákov. Ako odškodnenie dostanú 150 zlotých (35 eur) vo forme poukážky, informujú Aktuality.sk

„Výhody sa týkajú zákazníkov reťazca Biedronka, ktorí v čase od 1. do 3. decembra 2022 nakúpili v rámci akcie „Čaro zliav“. Získali tak akciovú poukážku, ale neuplatnili si ju a stále sú vedení vo vernostnom programe reťazca,“ uviedol poľský Úrad pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľa.

Odškodnenie spoločnosť pripíše automaticky do 14 dní od právoplatnosti rozhodnutia, informuje TVN24„Ľudia, ktorí splnia tieto kritériá, dostanú od spoločnosti automaticky poukážku v hodnote 150 zlotých za každý predtým nevyužitý poukaz,“ napísala spoločnosť.

Poukážku si môžu zákazníci uplatniť na všetky produkty ponúkané v predajniach Biedronka. Jej platnosť je jeden rok odo dňa vystavenia. Poukážku nie je možné vymeniť za hotovosť.

Anketa:
Nakúpil si niekedy v Biedronke?
Veľakrát.
Pákrát.
Iba raz.
Nikdy.
Veľakrát.
32 %
82 Hlasov
Pákrát.
14 %
37 Hlasov
Iba raz.
10 %
27 Hlasov
Nikdy.
43 %
112 Hlasov

Problémové akcie

Biedronka počas spomínanej akcie využila pochybné praktiky. Zákazníci mohli nakúpiť tri produkty z kategórie knihy a hračky, pričom sa im polovica sumy vrátila vo forme zľavovej poukážky vytlačenej na účtenke nákupu. Predajniam chýbal presný zoznam produktov, na ktoré platí zľavová akcia.

Podmienky akcie neboli v predajni dostupné tak, aby si zákazníci mohli pred využitím akcie ľahko prečítať jej obsah,“ upozornil úrad.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Biedronka
Domov
Zdieľať
Diskusia