Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
TASR
23. mája 2024, 16:06
Čas čítania 0:36

Veľkú časť Slovenska ohrozujú silné búrky. SHMÚ vydáva výstrahy druhého stupňa (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre viaceré okresy meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred búrkami.

Na strednom a východnom Slovensku sa môžu vo štvrtok vyskytnúť búrky. Meteorológovia vydali pre okresy Brezno, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava výstrahu druhého stupňa. Pre viaceré ďalšie okresy naďalej platí výstraha prvého stupňa. 

Výstraha druhého stupňa pre okresy Brezno, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava platí do 16.25 h. Búrky tam môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, nárazový vietor do 85 kilometrov za hodinu či krúpy. 

„Výskyt sprievodných javov je v danom ročnom období a oblastiach zriedkavý, ich intenzita je nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia materiálnych škôd je vysoká,“ upozornili meteorológovia.

Ohrozené je najmä východné a stredné Slovensko

Výstraha prvého stupňa pred búrkami sa týka celého Košického a Prešovského kraja, väčšiny Banskobystrického kraja a okresu Liptovský Mikuláš. Platí do 21.00 h. V okresoch Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár, Levice-východ, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava zase platí hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňou.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia