Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Barbora Fábryová
23. mája 2024, 21:10
Čas čítania 0:29

V Európe sa rýchlo šíri nepríjemný vírus. Je prudko infekčný a spôsobuje vracanie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vírus sa v tele udrží aj niekoľko týždňov.

Po Európe sa šíri nepríjemný vírus, ktorý spôsobuje nevoľnosť, hnačky, vracanie či bolesť hlavy a horúčky. Norovírus sa v tele udrží až niekoľko týždňov a je prudko infekčný, informuje britský portál Mirror.

Britská zdravotnícka agentúra informovala občanov, že nákaze môžu predísť tým, že budú dodržiavať niekoľko krokov. Dôležitým opatrením je vyhnúť sa blízkemu kontaktu s každým, kto vykazuje akékoľvek symptómy nákazy.

Odporúčajú nedotýkať sa predmetov, ktorých sa dotkol chorý, a všetko dezinfikovať. Vhodné je predísť spoločnému vareniu a kontaminované oblečenie prať na 60 stupňoch Celzia. Odborníci pripomínajú dôležité umývanie rúk.

Vírus sa prudko rozšíril vo Veľkej Británii. Nakazených je tam o 75 % viac ľudí ako obyčajne. Problém majú aj v Nemecku, kde sa na festivale v Stuttgarte nakazilo viac ako 300 ľudí, informuje Bild.

nemocnica
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia