Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. mája 2024 o 18:20
Čas čítania 0:54

Ministerstvo športu bude sídliť na lukratívnej adrese. Nájomné je podľa SaS predražené, zmluva je vraj nevypovedateľná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SaS žiada od Keketiho detaily prenájmu sídla pre rezort športu, považuje ho za nevýhodný.

Opozičná SaS vyzýva ministra cestovného ruchu a športu Dušana Keketiho (nominant SNS), aby zverejnil presné náklady prenájmu sídla ministerstva a odôvodnil, podľa akých kritérií priestory vyhodnotili ako najvýhodnejšiu ponuku.

Podpredseda SaS Marián Viskupič upozornil, že Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR bude sídliť v prenajatých lukratívnych priestoroch s predraženým nájomným. Považuje to za príklad rozhadzovania verejných financií.

„Zo zmluvy vyplýva, že cena prenájmu na m2 na mesiac je 19,94 eura, prenajímaná plocha je 4 975 m2 a záloha za energie 3,13 eura s DPH rovnako na m2. Priemerný prenájom je pritom v Bratislave 12 eur na m2,“ informuje SaS. 

sklad 7
Zdroj: Wikimedia Commons/Wizzard

Viskupič tvrdí, že ministerstvo si bude prenajímať budovu za cenu, ktorú si nedovolí zaplatiť ani vysoko zisková súkromná spoločnosť. V zmluve je podľa Viskupiča podcenená aj platba za energie a služby. Ročnú sumu nájmu odhaduje vo výške 1 787 000 eur. Poslanec zdôraznil, že zmluva je prvých desať rokov zo strany štátu prakticky nevypovedateľná.

Keketi tvrdí, že cena tohto nájmu je najvýhodnejšia

Keketi začiatkom mája vysvetľoval, že cena za nájom priestorov pre ministerstvo a jeho organizácie bola najvýhodnejšia. Najvýhodnejší variant nájmu podľa neho vyšiel na 10-ročnú zmluvu. V konečnom výbere sa rozhodovalo medzi tromi ponukami, rozhodujúca bola cena.

Všetky budovy navštívila podľa Keketiho komisia, v ktorej bol aj Útvar hodnoty za peniaze a interní zamestnanci. Sídlom MCRŠ budú priestory Skladu číslo 7 pri bratislavskom obchodno-administratívnom centre pri Dunaji.

Domov
Zdieľať
Diskusia