Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Barbora Fábryová
25. mája 2024, 13:34
Čas čítania 0:48

Dlhoročný kamarát atentátnika Juraja C. prehovoril. Tvrdí, že bol sklamaný z politiky aj zo svojej spisovateľskej kariéry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juraj C. si vraj chcel uplatniť svoj vplyv.

Atentátnik na Roberta Fica Juraj C. bol podľa svojho dlhoročného kamaráta Miroslava Hudeca rebel, sklamaný z politiky a vlastnej spisovateľskej kariéry. Atentátnikova osobnosť však vraj bola veľmi rozporuplná, píše Denník N.

Napriek tomu, že sa označoval za pacifistu, stretol sa s polovojenskou proruskou organizáciou Slovenskí branci. Podľa Hudeca si tak chcel iba uplatniť svoj vplyv. 

„Hľadal akúkoľvek možnosť na uplatnenie svojho vplyvu. S brancami mal veľmi kratučkú epizódu, ponúkol sa im, prečítal im tam báseň, povedal nejakú múdrosť. Cítil sa dôstojne a rešpektovane a videl mladých ľudí organizovať aktivity, ktoré sa dali ovplyvňovať na politické účely. Určite mal ambíciu mať nejaký politický vplyv,“ povedal Hudec pre denník.

15. mája 2024, 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana

Nepáčili sa mu kroky vlády

Roberta Fica vraj kritizoval, pretože nebol nadšený z krokov vlády, ktorú mal Fico ako sociálny demokrat reprezentovať. Nepáčilo sa mu, že premiér odmieta posielať zbrane na Ukrajinu, ale povoľuje, aby ich zbrojovky naďalej predávali.

Podľa Hudeca k pokusu jeho kamaráta o spáchanie atentátu na premiéra médiá zrejme neprispeli. Ja si myslím, že on k tomu nejako špeciálne médiá nepotreboval. Ja som ho nevidel čítať noviny, neviem, či mal ako primárny zdroj informácií médiá alebo sociálne siete,“ dodal. Denník N zverejnil vyhlásenie, v ktorom Miroslav Hudec atentát na Roberta Fica odsúdil.

fico
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia