Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
30. mája 2024 o 12:38
Čas čítania 0:30

Má ho až 80-tisíc vozidiel: Automobilka varuje pred nebezpečnými airbagmi, môžu spôsobiť až úmrtie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Nissan informuje majiteľov niektorých modelov áut o nebezpečných airbagoch, ktoré môžu vybuchnúť a spôsobiť zranenia.

  • Spoločnosť Nissan upozorňuje majiteľov starších modelov vozidiel pred nafukovacími airbagmi, ktoré môžu vybuchnúť pri nehode či vystavení teplu a vlhkosti, upozorňuje Forbes.
  • Takýto airbag od spoločnosti Takata má takmer 84 000 vozidiel. Výbuch môže spôsobiť vážne zranenia až úmrtie.
  • V USA zabil výbuch najmenej 27 ľudí a zranil minimálne 400 ďalších. To, či má vozidlo chybný airbag, môžu majitelia skontrolovať prostredníctvom webovej stránky Nissanu. Spoločnosť garantuje bezplatnú výmenu.

Prečo je to dôležité: Informovanie majiteľov o potenciálnych problémoch umožňuje predchádzať nehodám a zraneniam. Vodiči môžu podniknúť potrebné kroky na výmenu alebo opravu chybných komponentov.

Širší kontext: Výstraha pred vybuchujúcimi airbagmi platí pre modely Nissan Sentra vyrobené v rokoch 2002 až 2006, model Pathfinder, ktorý vyrobili v rokoch 2002 až 2004, a vozidlá Infiniti QX4 z rokov 2002 a 2003.

airbag, auto, volant
Zdroj: Flickr/Adam Bartlett
Domov
Zdieľať
Diskusia