Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 16:36
Čas čítania 0:38

Výstavba novej nemocnice v Banskej Bystrici prinesie komplikácie pre pacientov. Môže nastať dopravný kolaps

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Výstavba novej nemocnice v Banskej Bystrici prinesie pre pacientov aj mesto veľké dopravné výzvy, preto samospráva chystá opatrenia.

  • Výstavba novej nemocnice v Banskej Bystrici môže priniesť mimoriadne zložitú dopravnú situáciu, informujú Noviny.sk.
  • Výstavbou sa zníži aj počet parkovacích miest. To môže pacientom výrazne skomplikovať prístup do nemocnice.
  • Samospráva a vedenie nemocnice plánujú záchytné parkoviská a posilnenie autobusových spojov s cieľom skrátiť čakanie pacientov na maximálne sedem a pol minúty.

Prečo je to dôležité: Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici je kľúčovou veľkou nemocnicou na strednom Slovensku. Sťaženie prístupnosti do nemocnice môže mnohým pacientom spôsobiť komplikácie. 

Citát: „Je to najväčšia investícia za desiatky rokov, prinesie to zložitú situáciu. Čo sa týka stavby aj dopravy,“ priblížil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. 

Širší kontext: V Banskej Bystrici začínajú s výstavbou novej nemocnice a stavebné práce budú od septembra prebiehať počas plnej prevádzky súčasnej Rooseveltovej nemocnice.

Počas výstavby bude k dispozícii menej parkovacích miest pri nemocnici s cieľom znížiť počet áut až o 60 %. Veľké parkovisko, ktoré doteraz návštevníci nemocnice využívali, prejde rekonštrukciou a spoplatnia ho. Dopravné zmeny nadobudnú platnosť od septembra 2024. 

29. mája 2024 o 14:23 Čas čítania 0:35 Štát postaví bratislavskom Ružinove novú nemocnicu. Výstavba potrvá roky Štát postaví bratislavskom Ružinove novú nemocnicu. Výstavba potrvá roky
Rooseveltova nemocnica.
Rooseveltova nemocnica. Zdroj: Wikipedia/Ladislav Luppa
Domov
Zdieľať
Diskusia