Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 17:48
Čas čítania 0:38

VIDEO: Masívny dážď paralyzoval celú obec pri Trenčíne. Platí 3. stupeň povodňovej aktivity, voda napáchala obrovské škody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Obec pri Trenčíne zasiahli prívalové dažde, ktoré spôsobili obrovské problémy.

  • Obec Trenčianske Jastrabie zasiahla silná búrka, informuje obec na sociálnej sieti.
  • Voda vytopila centrum, približne 75 rodinných domov, zdravotné stredisko a dokonca odtrhla aj koryto potoka na dvoch miestach.
  • Obec vyhlásila núdzový stav a 3. stupeň povodňovej aktivity „do odvolania“. Dažde vytopili centrum obce či rodinné domy. Voda zasiahla aj zdravotné stredisko.

Prečo je to dôležité: Slovensko sa aktuálne nachádza v období intenzívnych búrok, ktoré spôsobujú viaceré lokálne problémy. Meteorológovia predpovedajú ich prítomnosť počas dnešného dňa aj počas soboty. SHMÚ vydal výstrahy 1. stupňa pred búrkami a 1. a 2. stupňa pred povodňami. 

Hydrologické výstrahy na piatok 31. mája.
Hydrologické výstrahy na piatok 31. mája. Zdroj: SHMÚ

Širší kontext: Prívalové dažde priniesli za krátky časový úsek veľké množstvo vody. Obcou Trenčianske Jastrabie preteká potok, ktorý sa vylial. Voda podmyla aj obecnú cestu a teraz hrozí jej preprad. Búrky spôsobili aj výpadky internetu a znefunkčnili rozhlas. Lokalitu čakajú výdaté zrážky aj nasledujúce dni. 

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Voda zaplavila aj zubnú ambulanciu, ambulanciu všeobecného lekára, kultúrny dom (suterén) či potraviny. Na mieste zasahovali aj hasiči, tí odčerpávali vodu z dvorov a pivníc. 

Domov
Zdieľať
Diskusia