Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
1. júna 2024 o 15:15
Čas čítania 0:40

Prezidentka sa stretla s pápežom Františkom. Toto hlava katolíkov odkazuje všetkým Slovákom po atentáte na premiéra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Prezidentka sa stretla s pápežom Františkom, ktorý posiela Slovensku slová podpory.

  • Pápež František dnes prijal na osobnej audiencii prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.
  • Ľuďom na Slovensku odkázal, aby v súčasnej ťažkej situácii po atentáte na premiéra Roberta Fica medzi sebou hľadali pokoj. 

Prečo je to dôležité: Situácia na Slovensku je po atentáte na Roberta Fica napätá a spoločnosť je polarizovaná. Pápeža Františka vnímajú mnohí Slováci ako kľúčovú a mienkotvornú postavu. Aj preto môže jeho vyjadrenie slúžiť ako zmierňujúce posolstvo, ktoré by následne mohlo dopomôcť k upokojeniu spoločenskej situácie.

Citát:„Je prirodzené, že sme rozdielni, napriek tomu sa spolu rozprávajte a hľadajte medzi sebou pokoj. Pokoj je krehká kvetina,“ citovala prezidentka pápežov odkaz. 

Širší kontext: Prezidentka sa s pápežom Františkom počas svojho prezidentského mandátu stretla štvrtýkrát. Súčasťou delegácie slovenskej prezidentky vo Vatikáne boli aj matky troch dievčat, ktoré tragicky zahynuli pri aprílovej nehode autobusu v Spišskom Podhradí, keď cestovali na diecézne stretnutie mládeže. Prezidentka dúfa, že stretnutie s pápežom aspoň trochu zmierni bolesť, ktorú matky prežívajú v súvislosti so stratou svojich dcér. 

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

31. mája 2024 o 15:55 Čas čítania 0:43 Nové informácie o zdravotnom stave Fica po prevoze domov: Pohybuje sa za pomoci bariel, musí si dávať pozor na stravu Nové informácie o zdravotnom stave Fica po prevoze domov: Pohybuje sa za pomoci bariel, musí si dávať pozor na stravu
28. mája 2024 o 20:19 Čas čítania 0:10 AKTUÁLNE: Atentátnik Juraj C. je vraj na psychiatrickom oddelení. Dohliadajú na neho 24 hodín denne AKTUÁLNE: Atentátnik Juraj C. je vraj na psychiatrickom oddelení. Dohliadajú na neho 24 hodín denne
29. mája 2024 o 10:17 Čas čítania 0:29 PRIESKUM: Vyše polovica Slovákov vidí za motiváciou atentátnika opozíciu, protesty a mainstreamové médiá PRIESKUM: Vyše polovica Slovákov vidí za motiváciou atentátnika opozíciu, protesty a mainstreamové médiá
čaputová , pápež františek
Zdroj: TASR/Vatican News
Domov
Zdieľať
Diskusia