Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júna 2024 o 16:17
Čas čítania 0:44

Donald Trump má TikTok. Voľakedy sa ho pritom snažil zakázať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V priebehu pár hodín pribudli Trumpovi státisíce followerov.

Donald Trump si založil účet na TikToku, ktorý sa kedysi snažil zakázať. Vlastník, čínsky technologický gigant ByteDance, čelí aj dnes snahe americkej vlády obmedziť pôsobenie siete v USA. Trumpov pokus v roku 2020 zablokovali súdy.

Ako prvý o pripojení exprezidenta informoval portál Politico, podľa ktorého Trump zverejnil svoje prvé video na TikToku v sobotu večer miestneho času. Išlo o zvítanie sa so svojimi priaznivcami počas zápasu Ultimate Fighting Championship v Newarku v štáte New Jersey. Účet @realdonaldtrump mal o 10.00 SELČ viac ako 450-tisíc sledovateľov.

TikTok chcú Američania kvôli „národnej bezpečnosti“

ByteDance sa chce na amerických súdoch brániť voči legislatíve, podľa ktorej musí predať TikTok americkej firme do budúceho januára, inak bude čeliť zákazu. Biely dom tvrdí, že z dôvodov národnej bezpečnosti chce ukončiť čínske vlastníctvo, ale nechce zákaz TikToku.

TikTok sa bráni, že nebude zdieľať údaje používateľov v USA s čínskou vládou a zvýši ochranu súkromia svojich používateľov. Len v USA túto sociálnu sieť používa približne 170 miliónov najmä mladých ľudí. 

13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande

Trumpov pokus zakázať TikTok v roku 2020, keď bol prezidentom, zablokovali súdy. K aplikácii sa vo februári pripojila aj kampaň za znovuzvolenie prezidenta Joea Bidena.

Trump , tiktok
Zdroj: TASR/AP, tiktok (@realdonaldtrump)
Domov
Zdieľať
Diskusia