Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
6. júna 2024 o 14:55
Čas čítania 0:43

Nenechaj sa oklamať. Banka upozorňuje na novú taktiku podvodníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Banka upozorňuje na nový spôsob okrádania. Ľudí lákajú na ponuku brigády, pri ktorej sa nezapotíš.

  • Slovenská sporiteľňa upozorňuje na nové taktiky podvodníkov. Slováci ich spoznajú podľa toho, že od pracovníkov lákajú čoraz viac peňazí a nevyplácajú žiadne zárobky.
  • Lákajú na atraktívne vyzerajúce zamestnania z domu, pri ktorých sľubujú vysoké zárobky pri minimálnej námahe. V skutočnosti je to však podvod.
  • Podvodníci môžu v správach posielať rôzne odkazy, žiadať od ľudí, aby im poslali čísla platobnej karty, alebo si vypýtať vstupný poplatok, aby mohli vykonávať prácu z domu.

Prečo je to dôležité: Polícia čoraz častejšie upozorňuje na nové taktiky podvodníkov. Ich techniky sa zdokonaľujú, preto je ťažšie odhaliť, kedy ide o podvod. 

Citát:Vyzerá to ako skvelá alternatíva dodatočného príjmu či študentskej brigády, faktom však je, že ľudia si nielen nezarobia, ale prídu o peniaze či sa stanú dokonca spolupáchateľmi trestného činu,“ reagoval šéf bezpečnosti Slovenskej sporiteľne Ján Adamovský.

Širší kontext: Banka apeluje na obozretnosť. Veľa ľudí podvodníkom naletelo a stali sa z nich biele kone. Podvodníci posielajú ľuďom peniaze, ktoré potom musia poslať ďalej. Takéto podvody sa najčastejšie dejú cez sociálne siete WhatsApp alebo iMessage.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

9. apríla 2024 o 19:29 Čas čítania 0:35 Podvodníci sa vydávajú za štát. Od Slovákov chcú, aby zaplatili za diaľničné známky Podvodníci sa vydávajú za štát. Od Slovákov chcú, aby zaplatili za diaľničné známky
24. novembra 2023 o 16:55 Čas čítania 0:56 Nové podvody na Slovákoch: polícia radí, ako nenaletieť špekulantom na internete, v tomto období je ich čoraz viac Nové podvody na Slovákoch: polícia radí, ako nenaletieť špekulantom na internete, v tomto období je ich čoraz viac
25. marca 2024 o 11:18 Čas čítania 0:48 Slovenská pošta upozorňuje občanov na nové podvody. Radia, ako rozoznáš, že ťa chcú okradnúť Slovenská pošta upozorňuje občanov na nové podvody. Radia, ako rozoznáš, že ťa chcú okradnúť
Domov
Zdieľať
Diskusia