Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. júna 2024 o 7:41
Čas čítania 0:48

MAPA VÝSKYTU: Silné dažde rastu húb výrazne pomohli. Hubári hlásia najlepšie úlovky vo viacerých lokalitách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Používatelia portálu nahuby.sk zverejnili lokality, v ktorých nazbierali najlepšie úlovky.

  • Minulotýždňové daždivé počasie bolo perfektným štartom pre hubársku sezónu, ktorá je podľa stránky nahuby.sk v plnom prúde.
  • Hubári hlásia najväčšie úlovky na stredom a západnom Slovensku. Ide najmä o okolie Banskej Štiavnice, Zlatých Moraviec či Bratislavy.
  • Situácia je najnepriaznivejšia na východe Slovenska. Používatelia portálu informujú, že huby zatiaľ rastu v malom počte.

Prečo je to dôležité: Portál poskytuje aktuálne informácie o výskyte rôznych druhov húb, čo pomáha hubárom nájsť najlepšie miesta na zber húb. To zvyšuje úspešnosť a efektivitu ich hľadania. Informácie o sezónnosti jednotlivých druhov húb môžu pomôcť hubárom plánovať svoje výlety a optimalizovať čas strávený v lese.

Citát: „Rastie toho ozaj veľa. Krásne idú kuriatka. Našla som dubáky, modráky, kozáčiky, suchohríby, muchotrávky, hlivu. Je to v lese teraz veľmi pestré,“ informuje používateľka portálu, ktorá hubárčila v okolí Bratislavy. 

Širší kontext: Mapa obsahuje informácie, ktoré umožnia získať prehľad o aktuálnom raste húb po celom Slovensku. Používatelia môžu pridávať fotografie a stručné opisy aktuálnej situácie vo svojom kraji alebo na mieste, kde hubárčili.

Stránka taktiež poskytuje informácie o rastúcich druhoch húb, ich stručnú identifikáciu a opis, ale aj poradňu a recepty. Interaktívna mapa zobrazuje dve farby, a to červenú a zelenú. Červená farba znamená počet hlásení od hubárov a zelená rast húb.

Anketa:
Chodíš zbierať huby?
Áno, niekoľkokrát do mesiaca.
Raz za čas.
Hubárčiť nechodím.
Áno, niekoľkokrát do mesiaca.
34 %
Raz za čas.
51 %
Hubárčiť nechodím.
15 %
huby
Zdroj: nahuby.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia