Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
10. júna 2024 o 11:41
Čas čítania 0:37

Z celého slovenského trhu sťahujú ďalšiu nebezpečnú kozmetiku. Môže spôsobiť vážne ochorenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozornil na nebezpečné výrobky, ktoré sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu.

  • Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému Safety Gate/RAPEX.
  • Inšpektori vyčlenili viacero produktov, ktoré obsahovali látku butylphenyl methylpropional. 
  • Medzi produktmi sa objavili známe značky ako Garnier, Nivea, L’Oréal či Borotalco.

Prečo je to dôležité: Nebezpečné kozmetické výrobky môžu obsahovať škodlivé látky, ktoré môžu spôsobiť alergické reakcie, podráždenie kože alebo iné zdravotné problémy. Informovanie verejnosti umožňuje spotrebiteľom vyhnúť sa používaniu týchto výrobkov a chrániť svoje zdravie.

Citát: „Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike,“ informuje Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na webe.

Širší kontextMedzi nebezpečnými produktmi sa objavil gél na vlasy od značky Ultra fix, niekoľko dezodorantov značky Borotalco, populárne šampóny značky Garnier či antiperspirant značky DKNY.

Látka, ktorá sa nachádza v produktoch, má príjemnú vôňu a v minulosti sa používala ako vonná zložka do parfumov a ďalších kozmetických prípravkov. Od 1. 3. 2022 je butylphenyl methylpropional na našom trhu zakázaný.

ÚVZ SRÚVZ SRÚVZ SRÚVZ SR
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia