Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. júna 2024 o 12:20
Čas čítania 0:46

Obľúbený taliansky ostrov láka turistov na ubytovanie zadarmo. Musíš splniť úplne jednouchú podmienku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Sardínia láka do svojich končín turistov prostredníctvom ponuky bezplatného ubytovania.

  • Juhozápadné pobrežie talianskeho ostrova Sardínia chce prilákať turistov vďaka bezplatnému ubytovaniu, informuje BBC.
  • Domáci spustili koncom minulého roka projekt s názvom Leg’s Go In Cammino, vďaka ktorému sa budú môcť návštevníci ubytovať zadarmo na tri noci.
  • Turisti však nemôžu mať viac ako 35 rokov a musia sa dopredu zaregistrovať. 

Prečo je to zaujímavé: Cestovateľská ponuka môže zaujať aj mnohých Slovákov. Podmienky, ktoré si domáci kladú, nie sú vôbec náročné, a preto by ponuka mohla osloviť širšiu verejnosť. 

Citáty: „Cestovateľom umožňuje množstvo príležitostí spoznať miestnych Sardínčanov a vychutnať si ostrovnú gastronómiu,“ píše iniciatíva na svojom webe. 

Širší kontext: Domáci chcú prostredníctvom tejto iniciatívy prilákať do oblasti viac ľudí a znížiť priemerný vek návštevníkov. Ide o lokalitu 500 kilometrov dlhej baníckej cesty Santa Barbara. Cesta do cieľovej destinácie vedie cez piesočné duny aj lesy. 

Na to, aby si získal bezplatné ubytovanie, musíš sa zaregistrovať, kúpiť si turistický pas v hodnote 5 eur a prispieť nízkym finančným príspevkom. Po zaregistrovaní dostanú turisti poukážky. Tie môžu použiť v miestnych hostincoch, kempingoch a penziónoch. Využiť ich môžu mimo obdobia od 16. júna do 14. septembra. 

 

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

9. júna 2024 o 12:27 Čas čítania 0:44 Cestuješ s liekmi? Odborníci upozorňujú na to, čo všetko sa môže stať, ak si ich zabalíš do podpalubia Cestuješ s liekmi? Odborníci upozorňujú na to, čo všetko sa môže stať, ak si ich zabalíš do podpalubia
3. júna 2024 o 21:02 Čas čítania 0:44 Cestovná kancelária krachuje. Desiatky tisíc ľudí vrátane Slovákov sa nedostanú na dovolenku Cestovná kancelária krachuje. Desiatky tisíc ľudí vrátane Slovákov sa nedostanú na dovolenku
31. mája 2024 o 11:10 Čas čítania 2:47 Letná dovolenka ťa túto sezónu vyjde drahšie. V dôsledku inflácie si Slováci priplatia približne o 8 % viac ako vlani Letná dovolenka ťa túto sezónu vyjde drahšie. V dôsledku inflácie si Slováci priplatia približne o 8 % viac ako vlani
Domov
Zdieľať
Diskusia