Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
3. júna 2024 o 21:02
Čas čítania 0:44

Cestovná kancelária krachuje. Desiatky tisíc ľudí vrátane Slovákov sa nedostanú na dovolenku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Množstvo Slovákov, ktorí su kúpili zájazd v cestovnej kancelárii FTI Touristik, neodletí na dovolenku.

  • Populárna nemecká cestovná kancelária FTI Touristik, ktorú využívajú aj Slováci, krachuje. Od utorka (4. júna) rušia všetky zájazdy, informuje Focus
  • Viacerých Slovákov čaká predčasné ukončenie dovolenky a repatriačný let domov.
  • Klienti, ktorí nevycestovali, majú nárok na vrátenie peňazí, informujú tvnoviny.sk

Prečo je to dôležité: FTI Touristik mala klientov nielen v Nemecku, ale aj v iných krajinách vrátane Slovenska. Jej krach bude mať teda širší medzinárodný dosah a ovplyvní veľké množstvo ľudí a podnikov v rôznych krajinách.

Citát: „V súčasnosti pracujeme na tom, aby sa už začaté zájazdy dokončili podľa plánu. Avšak zájazdy, ktoré sa ešte nezačali, pravdepodobne nebude možné od 4. júna uskutočniť, a ak, tak iba čiastočne,“ citovala firmu agentúra DPA.

Širší kontext: Kancelária dnes (3. júna) podala na okresnom súde v Mníchove návrh na začatie konkurzného konania. Krach sa týka aj ďalších skupín spoločnosti, ako napríklad 5 for Flug.

Podľa portálu sa spoločnosť dostala do finančných problémov. v ktorých im nemecká vláda neposkytla pomoc. Pomoc vlády, ktorú dostali v čase pandémie, sa im doteraz nepodarilo splatiť. Cestovka mala pod sebou viac ako 11-tisíc zamestnancov a desiatky tisíc cestujúcich, ktorých sa krach spoločnosti dotkol. 

cti touristik
Zdroj: Wikipedia/Wilrooij
Domov
Zdieľať
Diskusia