Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. júna 2024 o 15:09
Čas čítania 0:47

VIDEO: Ruský exprezident Medvedev zverejnil video s mapou „nového Ruska“. Rozšíril ju o ďalšie územia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Medvedev pri príležitosti osláv Dňa Ruska uverejnil video, na ktorom zobrazuje „nové Rusko“.

  • Bývalý ruský prezident a zástupca Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev zverejnil animované video, v ktorom ukazuje novú mapu Ruska.
  • Mapa je rozšírená o nové územia.
  • Video sa začína na východe krajiny a postupne ruská trikolóra zapĺňa nové ruské územie až na západ, kde pohltí celú Ukrajinu, akoby ani neexistovala.

Prečo je to dôležité: Rusko napadlo Ukrajinu pred viac ako dvomi rokmi. Nerešpektuje suverenitu nášho východného suseda a nárokuje si jeho územie.

Širší kontext: Medvedev zverejnil video pri príležitosti osláv Dňa Ruska. Podobnú mapu už ukázal aj na marcovom ruskom Svetovom festivale mládeže, kde mal prednášku s názvom Geografické a strategické hranice. V tejto ukážke ešte Rusko nepohltilo celú Ukrajinu. Kyjev spolu so západnejšími oblasťami boli vyobrazené ako ukrajinské. ​Medvedev súčasnú existenciu Ukrajiny dlhodobo popiera a myslí si, že patrí Rusku.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

13. júna 2024 o 8:23 Čas čítania 1:01 Rusi unášajú tisíce ukrajinských detí a ponúkajú ich na adopciu, odhalil britský The Financial Times Rusi unášajú tisíce ukrajinských detí a ponúkajú ich na adopciu, odhalil britský The Financial Times
6. júna 2024 o 19:16 Čas čítania 0:49 Putin hovorí o zbrojení tretích krajín. Chce im poskytnúť zbrane dlhého doletu, aby zaútočili na „západné ciele“ Putin hovorí o zbrojení tretích krajín. Chce im poskytnúť zbrane dlhého doletu, aby zaútočili na „západné ciele“
5. júna 2024 o 16:03 Čas čítania 0:59 Zbieranie exkrementov, vlastný ochutnávač a nepriestrelná vesta úplne všade. Ako vyzerá ochrana Vladimira Putina? Zbieranie exkrementov, vlastný ochutnávač a nepriestrelná vesta úplne všade. Ako vyzerá ochrana Vladimira Putina?
Domov
Zdieľať
Diskusia