Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová TASR
6. júna 2024 o 19:16
Čas čítania 0:49

Putin hovorí o zbrojení tretích krajín. Chce im poskytnúť zbrane dlhého doletu, aby zaútočili na „západné ciele“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vladimir Putin uviedol, že Moskva by mohla poskytnúť zbrane dlhého doletu tretím krajinám.

  • Ruský prezident Vladimir Putin v stredu skritizoval dodávky zbraní dlhého doletu Západom na Ukrajinu a vyhlásil, že Moskva by mohla podobnými zbraňami vyzbrojiť aj iné krajiny a zaútočiť na západné ciele.
  • Tento komentár prišiel po tom, ako niekoľko západných krajín vrátane Spojených štátov dalo Ukrajine zelenú na údery na ciele v Rusku, čo Moskva označila za vážny omyl.
  • Šéf Kremľa zároveň odmietol názory, že Rusko plánuje zaútočiť na členov NATO, a označil ich ako „hlúposti“. 

Prečo je to dôležité: Rusko zaútočilo na Ukrajinu pred viac ako dvomi rokmi. Napätie z vojny eskaluje aj za hranicami týchto dvoch štátov. Argument o poskytovaní striel s dlhým dostrelom tretím krajinám je jednou z reakcií na stupňovanie napätia. 

Citát: „Ak si niekto myslí, že je možné dodať takéto zbrane do vojnovej zóny, aby zaútočili na naše územie a spôsobili nám problémy, prečo by sme nemali právo dodať zbrane rovnakej triedy do regiónov sveta, kde dôjde k úderom na citlivé objekty týchto (západných) krajín,“ povedal Putin.


Širší kontext: Putin varoval, že dodávky zbraní zo Západu na Ukrajinu sú „veľmi negatívnym krokom“. Reagoval tak v súvislosti s rozhodnutím, ktorým západné krajiny povolili Ukrajine použiť nimi dodané ďalekonosné zbrane na útoky na ruské územie. 

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

3. júna 2024 o 13:30 Čas čítania 0:52 VIDEO: Ruskí turisti v centre Prahy napadli ukrajinských dobrovoľníkov. Lietali päste, bili sa dáždnikmi, tiekla aj krv VIDEO: Ruskí turisti v centre Prahy napadli ukrajinských dobrovoľníkov. Lietali päste, bili sa dáždnikmi, tiekla aj krv
3. júna 2024 o 12:55 Čas čítania 0:42 Na Ukrajine zajali Slováka. Bol na fronte s Rusmi, mesačne vraj zarobil okolo 2 000 eur Na Ukrajine zajali Slováka. Bol na fronte s Rusmi, mesačne vraj zarobil okolo 2 000 eur
28. mája 2024 o 21:04 Čas čítania 1:06 Putin zastrašuje malé európske krajiny. Posiela im znepokojivý odkaz Putin zastrašuje malé európske krajiny. Posiela im znepokojivý odkaz
Domov
Zdieľať
Diskusia