Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Anna Peclová
5. júna 2024 o 16:03
Čas čítania 0:59

Zbieranie exkrementov, vlastný ochutnávač a nepriestrelná vesta úplne všade. Ako vyzerá ochrana Vladimira Putina?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Zbieranie exkrementov, vlastný ochutnávač a nepriestrelná vesta úplne všade. Ako vyzerá ochrana Vladimira Putina?

Ruské špeciálne jednotky sú v intenzívnejšej pohotovosti aj po atentáte na Roberta Fica.

Kremeľ v reakcii na teroristické útoky a atentáty na politikov posilnil bezpečnosť Vladimira Putina. Líder krajiny nosí na verejnosti nepriestrelnú vestu a cestuje s vlastným kuchárom.

„Kremeľ berie bezpečnosť Vladimira Putina veľmi vážne. Chráni ho armáda viditeľných aj neviditeľných ľudí,“ povedal pre The Moscow Times ruský predstaviteľ, ktorý si želal zostať v anonymite.

Podľa ďalšieho predstaviteľa Kremeľ za hlavné riziká považuje zatykač Medzinárodného trestného súdu (ICC) pre obvinenia z vojnových zločinov a únosov ukrajinských detí, ako aj útoky ukrajinských bezpilotných lietadiel a islamských radikálov.

Špeciálne jednotky sú v pohotovosti aj pre atentát na japonského premiéra Šinzóa, ktorý zomrel v júli 2022, a zároveň pre atentát na premiéra Roberta Fica z polovice mája. 

4. júna 2024 o 15:50 Čas čítania 0:27 Putinova rezidencia zhorela. V luxusnej vile vraj šéf Kremľa praktizoval krvavé kúpele z parožia jeleňov Putinova rezidencia zhorela. V luxusnej vile vraj šéf Kremľa praktizoval krvavé kúpele z parožia jeleňov

Čo všetko robia na ochranu Putina? 

V praxi kontrolujú každý aspekt Putinovho života, dokonca testujú jeho jedlo pomocou prenosného laboratória. Hoci má vlastného kuchára, ktorý varí z potravín, čo si so sebou prinesie, cestuje s ním aj skupina dôstojníkov. Tí ochutnávajú všetky jedlá skôr, ako sa k nim Putin dostane.


Podľa dvoch ruských predstaviteľov nosí Putin na verejných podujatiach nepriestrelnú vestu. Túto skutočnosť skúmala nezávislá britská bezpečnostná konzultantka Jade Miller a dospela k záveru, že napríklad 9. mája počas osláv Dňa víťazstva mal Putin vestu naozaj oblečenú.


Portál Business Insider dokonca uviedol, že keď ruský prezident cestuje do zahraničia, ochranka zbiera jeho exkrementy. Robia tak preto, aby znížili riziko, že zahraničné mocnosti získajú informácie o jeho zdravotnom stave. 

Domov
Zdieľať
Diskusia