Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
17. júna 2024 o 11:23
Čas čítania 0:36

MAPA: Na Slovensku budú platiť výstrahy pred teplom. Na juhu teploty vystúpia na 34 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ avizuje v tomto týždni výrazné oteplenie.

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že sa tento týždeň na Slovensku výrazne oteplí. Teploty by sa mohli podľa predpovedného modelu počas týždňa vyšplhať na 34 stupňov Celzia. SHMÚ vydáva výstrahy prvého stupňa na celom južnom Slovensku.

„V priebehu pondelka a utorka sa začne zo severnej Afriky vysúvať hrebeň vysokého tlaku vzduchu nad Taliansko a Balkán. Po jeho zadnej strane začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch aj do našej oblasti,“ informuje SHMÚ na sociálnej sieti. V pracovnom týždni tak bude väčšinou málo oblačnosti, prehánky a búrky sa budú vyskytovať len výnimočne.

„Už v stredu na juhu môže teplota dosiahnuť 34 stupňov Celzia,“ informujú meteorológovia. „V noci na štvrtok sa bude Poľskom presúvať ďalej na východ studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás. Zrážok veľa neprinesie, ale prechodne sa mierne ochladí, a to najmä na severe,“ doplnili s tým, že v piatok by malo byť rovnako teplo ako v stredu.

mapa
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia