Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
18. júna 2024 o 9:53
Čas čítania 0:36

Dron zachytil na Kanárskych ostrovoch žraloka. Na jednom z nich uzavreli už tri obľúbené pláže

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na východnom pobreží kanárskeho ostrova Gran Canaria spozorovali žraloka kladivohlavého.

  • Pláž Melenara, ktorá sa nachádza na východnom pobreží kanárskeho ostrova Gran Canaria, uzatvorili pre výskyt žralokov, ktoré na mieste spozorovali. 
  • Jeden z nich mal údajne až tri metre, informuje dailymail.co.uk.
  • Policajný dron natočil žraloka kladivohlavého, ktorý sa nachádzal pri pláži. Zákaz kúpania nariadili aj na susednú pláž Salinetas. O pár hodín neskôr uzatvorili aj pláž na južnom pobreží San Augustin, na ktorej turista odfotil trčiacu plutvu z vody. Zatiaľ nie je jasné, či ide o toho istého jedinca. 

Prečo je to dôležité: Informovanie o uzatvorení pláží v dôsledku prítomnosti žralokov je kľúčové pre ochranu bezpečnosti turistov a miestnych obyvateľov. Upozornenia pomáhajú predísť potenciálne nebezpečným stretom so žralokmi.

Širší kontext: Žralok kladivohlavý sa považuje za neškodného pre ľudí. Na svete evidujú len niekoľko prípadov útoku, no aj napriek tomu je to agresívny a veľký lovec, ktorý môže byť potenciálne nebezpečný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia