Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
dnes 21. júna 2024 o 20:19
Čas čítania 0:36

Na Slovensko sa rúti extrémne nebezpečné počasie, ktoré nemá obdobu. Situácia bude vážna, vyhlásili výstrahy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na Slovensku už o pár hodín udrú mimoriadne nebezpečné búrky.

  • Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu 22. júna silné búrky.
  • Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahu druhého aj prvého stupňa. 

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom prípravu na nadchádzajúce hodiny či dni a eliminujú riziko nepredvídateľných situácií. 

Citát: „Výskyt sprievodných javov je v danom ročnom období a oblastiach zriedkavý, ich intenzita je nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia materiálnych škôd je vysoká,“ upozornil SHMÚ. 

Širší kontext:  Pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský kraj aj viaceré okresy Banskobystrického a Žilinského kraja vydali meteorológovia výstrahu druhého stupňa. Platí predbežne od piatka 19.00 h do soboty rána. Búrky tam môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, nárazový vietor do 110 kilometrov za hodinu a krúpy. 


Výstraha prvého stupňa sa zase týka zvyšku územia Slovenska, teda Košického, Prešovského kraja, viacerých lokalít v Banskobystrickom kraji aj okresu Liptovský Mikuláš. Platí predbežne od piatka 22.00 h do soboty 22.00 h.

Výstrahy , búrky
Zdroj: SHMÚ
Výstrahy , búrky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia