Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
27. júna 2024 o 10:37
Čas čítania 0:36

Štátna ochrana prírody SR odstrelila za 17 dní 16 medveďov. Bývalý šéf zásahového tímu zverejnil zábery zastrelených šeliem

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Fotografie zverejnil bývalý zamestnanec Ministerstva životného prostredia SR.

Bývalý šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého Marián Hletko zverejnil na Facebooku fotografie zastrelených medveďov. „V období od 6. – 22. mája 2024 bolo na Slovensku zastrelených 16 medveďov,“ informoval Hletko na sociálnej sieti. Ľudia v komentároch pod príspevkom vyjadrujú znechutenie. „Je mi z toho celého fyzicky zle,“ napísal Štefan.

Zábery získal od Štátnej ochrany SR na základe infožiadosti. „Fotografie pochádzajú z hlásení o usmrtených medveďoch, ktoré mi ŠOP SR sprístupnila na základe žiadosti o informácie v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám,“ uviedol Hletko pre Refresher.

Ešte len včera prešla v parlamente prešla novela zákona, ktorá sa podobá kontroverznému návrhu ministra životného prostredia Tomáša Tarabu. Ten v navrhovanom zákone presadzoval, aby medvede mohli odstreliť aj poľovnícke združenia, a to aj z dôvodu samotného výskytu šelmy v území, ktoré bude vyhlásené za územie odstrelu, uvádza portál minzp.sk. Nový zákon však vláda na stredajšom rokovaní stiahla. Dôvodom je prijatie vyššie spomínanej novely. 

Domov
Zdieľať
Diskusia