Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
23. júna 2024 o 13:26
Čas čítania 0:39

Michelko z SNS odmietol diskutovať s poslancom Šipošom z bývalého OĽaNO. O 5 minút 12 museli netradične rozdeliť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Politickú diskusiu O 5 minút 12 rozdelili na dve časti, lebo Michelko odmietol diskusiu so Šipošom.

  • Poslanec Národnej rady SR a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) odmietol diskutovať so šéfom poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michalom Šipošom v nedeľnej diskusnej relácii RTVS o 5 minút 12.
  • Politickú diskusiu museli preto rozdeliť na dve časti. V prvej hovoril s moderátorkou Martou Jančkárovou Michelko, v druhej Šipoš.

Prečo je to dôležité: Diskusia je jeden zo základných pilierov demokracie. Odmietanie konfrontácie a výmeny rozličných názorov vysokých predstaviteľov politickej moci môže prispievať k polarizácii a napätiu. Konanie a rétorika politikov má rozsiahly presah do spoločenského života. 

Citát: „S takým útvarom ako OĽaNO nemá zmysel diskutovať,“ povedal v úvode relácie Michelko.

Širší kontext: Poslanci hnutia Slovensko nie sú podľa Michelka schopní diskutovať. Verejnoprávne médiá majú podľa neho mať taký typ diskutujúcich, ktorí vedia diskutovať vecne. Michelko si tiež nemyslí, že diskusia s hnutím prispeje k zmierneniu spoločnosti. 

Michelko taktiež hovorí, že koalícia vie diskutovať s PS, SaS a KDH, ale aj tieto opozičné strany sa podľa neho ohradzujú voči bývalému OĽaNO.

Domov
Zdieľať
Diskusia