Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
26. júna 2024 o 11:55
Čas čítania 1:00

Muž bez domova vrátil peňaženku s 2 000 eurami. Ľudia ho za jeho dobré srdce odmenili množstvom peňazí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Muž bez domova odovzdal na polícii v Amsterdame peňaženku, v ktorej bolo 2 000 eur.

  • Hadjer Al-Ali, ktorý žije na ulici v Amsterdame, počas hľadania zálohovaných fliaš v odstavenom vlaku našiel peňaženku s hotovosťou vo výške 2 000 eur.
  • Peniaze odovzdal na polícii, ktorá 33-ročnému mužovi za jeho čestnosť udelila ocenenie Strieborný palec a darčekovú poukážku v hodnote 50 eur.
  • Na internete následne vznikla zbierka s názvom Podpora pre čestného Hadjera. Už po prvom dni od spustenia ľudia vyzbierali sumu 34 102 eur. Jeden anonymný darca prispel na zbierku 750 eur. 

Prečo je to dôležité: V spoločnosti panujú o ľuďoch na ulici negatívne predsudky. V dôsledku hmotnej núdze, v ktorej sa ľudia na ulici zväčša nachádzajú, spoločnosť od nich očakáva, že sa spravidla uchýlia ku krádeži. Prípad z Amsterdamu však svedčí o opaku.

Citát: „Chcem všetkým veľmi poďakovať... nedokážem opísať, ako sa teraz cítim... ľudia mi hovoria tie najmilšie a najkrajšie veci. Nemôžem nájsť slová, neviem, čo povedať, som plný adrenalínu,“ povedal muž z ulice.

Širší kontext: Hadjer Al-Ali prespáva na ulici už 18 mesiacov. Otec dvoch detí dostal zároveň aj množstvo ponúk na prácu. Na situáciu reagoval slovami, že po vrátení peňaženky sa jeho život „úplne obrátil hore nohami“. Za vyzbierané peniaze si teraz bude môcť zaobstarať bývanie a posunúť svoj život k lepšiemu, dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia