Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 19:15
Čas čítania 0:29

Poľsko bude pravdepodobne čeliť nevídanej invázii. V krajine lietajú tisícky papagájov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Podľa ornitológov poletujú v poľských uliciach tisícky papagájov.

  • Poľsko bude pravdepodobne čoskoro čeliť invázii papagájov, upozorňuje iMeteo.sk.
  • Každoročne sa v poľských uliciach objavujú tisícky papagájov najrôznejších druhov. Tie najčastejšie uleteli majiteľom.
  • Na oblohe najviac vidia lietať korely, andulky či alexandre malé. Zatiaľ nie je známe, či bude mať premnoženie papagájov vplyv na miestny ekosystém.

Prečo je to dôležité: Aj keď ešte nie je jasné, či premnoženie papagájov bude mať vplyv na ekosystém, invázne druhy môžu potenciálne narušiť miestne ekosystémy. Papagáje môžu konkurovať miestnym druhom vtákov o potravu a hniezdne miesta, čo môže viesť k zníženiu populácií pôvodných druhov.

Širší kontext: Na inváziu upozornili ornitológovia z poľskej univerzity v Zielonej Góre. Podľa odhadov z roku 2021 sa v Poľsku nachádzalo 2,7 tisíca niekoľkých druhov papagájov. 

Prečítaj si aj tieto články:

10. júna 2024 o 9:10 Čas čítania 0:30 Pri Bratislave spozorovali invázny druh komára. Prenášať môže nebezpečnú horúčku dengue Pri Bratislave spozorovali invázny druh komára. Prenášať môže nebezpečnú horúčku dengue
11. júna 2024 o 11:10 Čas čítania 0:41 Do Európy sa dostávajú nové druhy exotických a inváznych pavúkov. Môže za to globálne otepľovanie Do Európy sa dostávajú nové druhy exotických a inváznych pavúkov. Môže za to globálne otepľovanie
18. apríla 2024 o 13:48 Čas čítania 0:33 Na Slovensku potvrdili výskyt invázneho komára. Môže prenášať nebezpečné choroby Na Slovensku potvrdili výskyt invázneho komára. Môže prenášať nebezpečné choroby
PAPAGÁJ, ANDULKA
Zdroj: PxHere/MartinCanon
Domov
Zdieľať
Diskusia